Skip to main content

Det kom in många intresseanmälningar till årets BJJ-SM och vi tycker det är kul att se att så många föreningar vill arrangera ett SM. Extra roligt var det att se så många strukturerade och genomarbetade ansökningar. Av alla de ansökningar som inkommit har styrelsen röstat fram Växjö Titans kampsportsförening som arrangör för svenska mästerskapen i BJJ 2021.

På följande grunder valdes Växjö Titans som arrangör för årets SM: En stark förening med tydlig värdegrund och många engagerade medlemmar. Föreningen firar 20 årsjubileum i år och har vanligtvis under ett coronafritt år ungefär 300 medlemmar varav 100 som tränar BJJ. Växjö Titans har arrangerat två BJJ-tävlingar tidigare, ett DM och en juniortävling men även ett flertal thaiboxningstävlingar som har varit uppskattade. Föreningen har även tagit emot utmärkelsen “Årets klubb” under Kampsportsgalan 2018 och samma år fick de även Växjö kommuns mångfaldspris. Föreningen är också diplomerade i Växjö kommun och RF-SISU:s “Säker och trygg förening” samt certifierade i “100% ren hårdträning” vilket är ett antidopingprojekt som drivs av nätverket PRODIS. Självklart är föreningen även vaccinerad mot doping.

Årets SM i BJJ kommer alltså att hållas i Smålands mittpunkt, Växjö, som är lätt att ta sig till för alla runtom i landet. Till Växjö kan du resa med tåg 3,5 timmar från Stockholm eller med flyg från Bromma flygplats 45 minuter. Tar du dig dit med bil är det ungefär 20 mil från Malmö, 45 mil från Stockholm och 25 mil från Götegorg. Mästerskapet kommer att hållas i Teleborgshallen som ligger mittemot Växjö Universitet och campus cirka 4 km från stationen i Växjö där bussar går flera gånger i timmen direkt mellan stationen och hallen.

Förbundsstyrelsen har tillsammans med Växjö Titans kampsportsförering beslutat att senarelägga mästerskapet med en förhoppning om att pandemiläget ser bättre ut då. Tävlingen flyttas fram till sista helgen i november istället för sista helgen i september som det först var planerat. Detta då vi vill ge utövarna en chans att hinna få sina två doser av vaccin samt för att utövarna ska ha en chans att förbereda sig på ett bättre sätt om pandemiläget är bättre framöver. Skulle SM behöva ställas in helt och hållet kommer förbundsstyrelsen att meddela detta i god tid.

Slutligen vill vi hälsa ett stort grattis till Växjö Titans som blir 2021 års SM-arrangörer! Vi vill även rikta ett stor tack till alla er andra som lagt ned tid och engagemang i era ansökningar, ni är varmt välkomna att ansöka igen nästa år.