Skip to main content

Med anledning av de nya lokala skärpta allmänna råd som nu gäller för Uppsala län (sedan den 20 oktober), Skåne län (sedan den 27 oktober) och Stockholms-, Västra Götalands- och Östergötlands län (från och med den 29 oktober) så kommer här uppdaterad information från Svenska BJJ-förbundet.

De län som nämns ovan, förutom Uppsala län, uppmanar alla till att:

  • Avstå från att vistas i inomhusmiljöer som exempelvis butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek kan göras.
  • Avstå från att delta från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.
  • Om möjligt undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med. Det innebär bland annat en avrådan från att arrangera eller delta i fest eller liknande socialt umgänge.

I Uppsala län uppmanas alla till att:

· Undvika att resa med kollektivtrafik eller andra allmänna färdmedel

· Om möjligt, undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med

Med anledning av punkterna ovan så råder Svenska BJJ-förbundet alla sina föreningar i berörda län att ställa in sina inomhusträningar samt träningar utomhus med fysisk kontakt. Träning kan fortsatt bedrivas för barn och unga födda 2005 eller senare. Tänk dock på att hålla avstånd till varandra och om möjligt bedriva träningen utomhus.