Svenska Mästerskapen i BJJ

Svenska Brasiliansk Jiu-Jitsu Förbundet anordnar varje år SM i BJJ för juniorer och seniorer. Genomförande av tävlingen kan enligt stadgarna delegeras till förening. SM, liksom alla andra BJJ-tävlingar, ska vara sanktionerad av Svenska Budo & Kampsportsförbundet. 

SM 2022

Välkommen till årets SM i BJJ 2022!

 

SM går av stapeln lördagen den 24:e september i Eriksdalshallen, Ringvägen 70, 118 61 Stockholm. I år arrangeras SM i BJJ av Prana Jiu-Jitsu klubb i samarbete med Svenska Brasiliansk Jiu-Jitsu förbundet. 

 

Inträde: 100 kronor, upp till 16 år gratis.

Starttid: kl. 10:00, vi kör alla kategorier fram till final. 

Finaler kommer gå i samlat heat på 2 mattor, därefter börjar vi med öppna klasser. 


Anmälan och mer information om BJJ-SM hittar ni på tävlingsplattformen Smoothcomp.


 
 

Riktlinjer för hur svenska mästare koras regleras av Riksidrottsförbundet och specificerar tydligt att det endast kan finnas en svensk mästare i respektive åldersklass som sedan kan delas upp i viktklasser samt dam- och herrklasser.

SM i BJJ är därför uppdelat i junior och senior. 

 

SBJJF har valt att göra följande uppdelning av klasserna: i junior-SM tävlar juvenile (16-17 år) i en gemensam klass för vit-lilabälten och i senior-SM tävlar alla tävlande i adult i en gemensam klass för lila-svartbälten. 

 

När två olika bälten möts i en match är det matchtid och regler för det lägsta bältet som gäller under matchen. Det vill säga att ifall ett lilabälte och svartbälte tävlar mot varandra så är det lilabältesregler och matchtid på sju minuter. I övrigt gäller ordinarie viktklassindelning enligt IBJJF:s regelverk. 

 

SBJJF följer IBJJF´s regelverk kring sanktionerade tävlingar enligt IBJJFs standard. Du som ställer upp och tävlar på BJJ SM har även möjlighet att, utöver din ordinarie viktklass, delta i öppna klassen med SM-status. 

 

Vi korar en svensk mästarinna i öppen viktklass för damer samt en svensk mästare i öppen klass för herrar. Vi hoppas att se våra nuvarande och blivande elitutövare kämpa om medaljer och SM-tecken den 24 september och ser fram emot att kora 2022 års svenska mästare på både junior- och seniorsidan!