BJJ SM-2019

BJJ SM-2019

Registering för BJJ SM-2019 i Östersund är nu öppen! Registrering sker via smoothcomp.com

Årets SM i BJJ 2019 går av stapeln Lördagen den 5:e Oktober i Östersunds Sporthall. I år arrangeras BJJ SM tillsammans med Östersunds Jeet Kune Do Klubb och SBJJF.

Starttid 10:00

Riktlinjer för hur svenska mästare koras regleras av Riksidrottsförbundet och specificerar tydligt att det endast kan finnas en svensk mästare i respektive åldersklass som sedan kan delas upp viktklasser samt dam- och herrklasser. SM i BJJ är därför uppdelat i junior och senior. SBJJF har valt att göra följande uppdelning av klasserna: i junior-SM tävlar juvenile (16-17 år) i en gemensam klass för vit-lilabälten och i senior-SM tävlar alla tävlande i adult i en gemensam klass för lila-svartbälten. När två olika bälten möts i en match är det matchtid och regler för det lägsta bältet som gäller under matchen – det vill säga att ifall ett lilabälte och svartbälte tävlar mot varandra så är det lilabältesregler och matchtid på sju minuter. I övrigt gäller ordinarie viktklassindelning enligt IBJJF:s regelverk.

Vi hoppas att se våra nuvarande och blivande elitutövare kämpa om medaljer och SM-tecken den 5 Oktober och ser fram emot att köra 2019 års svenska mästare på både junior- och seniorsidan!

Välkomna

Om författaren

administrator