Ida Hansson får välförtjänt svartbälte

Ida Hansson får välförtjänt svartbälte

Efter bara sex års träning har Ida Hansson fått sitt svarta bälte. Det är en enorm prestation om man betänker att hon samtidigt lyckas positionera sig i toppen bland världseliten under denna korta tid. Idas medaljer på de stora mästerskapen under detta år talar för sig själv.

Är Ida också Sveriges första kvinnliga svartbälte i BJJ?

Några viskade nämligen i styrelsens öra att Kid Peligro har en svensk fru som också tränat BJJ under många år. Så SBJJF kontaktade Kid Peligros fru Sussi Dahl, för att reda ut frågan. Sussi började träna när hon var 35 år och fick 2004, efter 11 års träning sitt svarta bälte av Royler Gracie. När vi berättar om Idas svarta bälte så säger Sussi själv så här:

– Jag är född i Rio de Janeiro av svenska föräldrar, men har aldrig bott i Sverige. Så jag tycker bestämt att Ida ska vara Sveriges första kvinnliga svarta bälte! Grattis till henne!

Härmed anser vi att den frågan är så utredd som den kan bli. Man kan alltså med gott samvete även kalla Ida Sveriges första kvinnliga svartbälte i BJJ. Förbundet är otroligt glada och stolta över dig Ida, och önskar dig lycka till på tävlingsmattorna i framtiden!

Om författaren

administrator