Landslagscoach Ricard Carneborn slutar som coach

Landslagscoach Ricard Carneborn slutar som coach

Landslagscoach Ricard Carneborn har meddelat förbundet att han efter fyra år på posten som coach nu väljer att lämna sitt uppdrag vidare. Läs mer om detta under “read more”.

“Jag har valt att lämna min roll som coach efter fyra år och jag vill passa på att tacka alla för denna tid. Att vara coach för landslaget har för mig varit ett mycket ärofullt arbete och jag är stolt över att ha få ha varit med och byggt upp denna verksamhet som startade i samband med att jag fick detta uppdrag. När jag fick uppdraget i slutet på 2010 så satte jag egna mål med vad jag ville uppnå och även en tidsram för mig själv på max fyra år (om det var så att jag fick vara kvar så länge :). Jag tror på att göra saker lagom länge och nu känner jag att det är dags att lämna över detta till någon annan. Jag kommer nu att fokusera mer på min klubb, mitt företag och familjen.

Jag har varit iväg med landslaget på 4 st VM uppdrag och under den tiden vann Sverige bland annat:

VM silver i brun bälte (Mikael Marffy)
VM silver i svartbälte (Ida Hansson)
VM guld som lila (Klara Tibbling)
VM guld som lila, brunt och svart (Janni Larsson)
Jag vill passa på att tacka all aktiva för alla minnen ni gett mig i samband med alla läger och mästerskap och jag önskar er all lycka till i er fortsatta satsning!

Extra stort tack till Marcus Widengren som var min chef de första åren och som trodde på mig och gav mig stöd när det behövdes som mest. Tack till Martin Janson för alla goda råd och för din tid i landslaget och förbundet. Tack till Maggan Myhr för att du brinner så mycket för detta och har gett mig bra feedback och beröm sedan du blev ordförande. Jag vill även tacka samtliga personer som arbetat i styrelser under dessa år och önskar nästa coach stort lycka till!”

Mvh Coach Carneborn

 

Förbundsstyrelsen vill tacka Ricard för det arbete han har gjort med landslaget de senaste fyra åren. Ricard har tillsammans med förbundsstyrelse och elitansvarig grundlagt arbetet med hur vårt landslag organiseras. Vi går nu som förbund in i en ny fas där vi kommer att utvärdera och överväga alternativ för hur verksamheten och stödet kring våra landslagsaktiva ska utformas i framtiden. Ett stort tack till Ricard för all tid och engagemang han har lagt ner och för att han har varit med och skrivit svensk BJJ-historia!

Mvh

Förbundsstyrelsen för Svenska Brasiliansk Jiu-Jitsu Förbundet

BJJ landslaget 2011

Det historiska första landslaget 2011 på VM i USA

Landslagsgruppsläger 2014

Stort härligt landslagsläger på Nacka Dojo 2013

Om författaren

administrator