JANNI LARSSON VM-GULD!!!

JANNI LARSSON VM-GULD!!!

Janni Larsson är historisk som första svensk att vinna svartbältesklassen på VM. Janni vann finalen i viktklassen -69kg över Vanessa Oliveira do Nascimento (GF Team) efter en match som Janni styrde hela tiden.

Med en ihoptejpad arm och med finalnerver gick Janni upp på mattan. Janni slog Vanessa i den öppna viktklassen under lördagen så det fanns ett psykologiskt övertag som det gällde att utnyttja. Janni kopplade på sitt numera berömda leende före match och tog kommandot direkt och fick matchen dit hon ville, underst i guard. Matchen böljade fram och tillbaka när Vanessa försökte passera men Jannis guard är svårpasserad och hon lyckades behålla den hela tiden. När det var 2 minuter kvar gick Janni på ett fotlås som hon omvandlade till ett svepförsök och det gav 2 fördelar som avgjorde matchen.

Janni är som första svensk världsmästarinna i svartbältesklassen på VM och hyllades av en fullsatt VM arena och kramades om av sin tränare Shimon Mochizuki från Arte Suvae direkt efter matchen.

Janni_VM_Guldglad Janni_VM_1a Janni_Prispall_Alla

Text och foto: Ricard Carneborn, landslagscoach

Om författaren

administrator