Styrelsen har ordet

Styrelsen har ordet

Efter en underbar sommar, som fortfarande inte klappat av, så kan det vara dags att sammanfatta lite av vad som hänt inom förbundet senaste halvåret. Den 20:e mars i år var det Svenska Brasiliansk Jiu-Jitsu Förbundets årsstämma där Pilo Stylin återvaldes som ordförande. Senare samma dag hölls ett konstituerande möte där Markus Masip, Martin Janson och Arnela Hadzisulejmanovic återvaldes som styrelseledamöter.  Nya styrelseledamöter som valdes in i år var Åke Zaar, Goran Cajica och Marcus Widengren. Som suppleanter valdes Daniel Haglind och Leonardo Neves. Under sommaren har båda Daniel Haglind och Goran Cajica valt att hoppa av sina uppdrag, vilket ledde till att Leonardo Neves nu är ordinarie styrelseledamot. Styrelsen tackar Daniel Haglind och Goran Cajica för den tid som varit och hälsar härmed Leonardo Neves varmt välkommen. Samtidigt vill vi även passa på att hälsa alla nya medlemsklubbar välkomna till förbundet. I skrivande stund är det inte mindre än 52 stycken.

Under de första styrelsemötena har regler för att få en tävling sanktionerad och upplägget kring ett första SM i BJJ diskuterats livligt. Frågor som styrelsen säkert kan komma att få anledning att återvända till i framtiden. Fram till den 31:e augusti är det fortfarande möjligt att ansöka som arrangör för SM, även om två föreningar redan visat sitt intresse att stå som arrangör för ett SM. Intresset för träningslägret med fystester på Bosön har varit stort. Ett tiotal personer har redan sökt, men det går fortfarande bra att söka. Styrelsen jobbar i nuläget också med frågan kring att sätta ihop ett svenskt landslag i BJJ med allt vad det innebär. Vi har även jobbat hårt för att få till en domarutbildning här i Sverige i år, och resultatet är att IBJJF´s egen huvuddomare Alvaro Mansor har lovat att komma för att hålla ett officiellt domarseminarium här i Sverige någon gång under hösten. Innan sommaren bokades helgen 6-7 november för detta domarseminarium, men då IBJJF nyligen valt att placera en större tävling samma helg, så måste vi nu hitta nya datum. Vi återkommer med information här på hemsidan så fort nya datum har spikats.

Styrelsen noterar med glädje att det anordnas så många tävlingar av våra olika föreningar och hur nivån på våra svenska utövare bara blir högre år för år. Inte minst vill vi uppmärksamma alla fina insatser från våra svenska utövare på de stora internationella mästerskapen. För oss som varit aktiva i sporten de senaste 10 åren och ibland mer, är det inspirerande att se hur mycket svensk BJJ har utvecklats.

För att parafrasera en annan välkänd skribent med anknytning till Sverige: Iväg med er nu och träna BJJ.

/Styrelsen SBJJF

 

Om författaren

administrator