Regler för sanktion av tävling

Regler för sanktion av tävling

Svenska BJJ förbundet har nu antagit regler för sanktion av tävling. Detta är ett viktigt steg på väg mot att höja kvalitéen på tävlingar som arrangeras i Sverige. Alla medlemsföreningar som arrangerar en tävling där det går ut en officiell inbjudan till andra föreningar måste ha sanktion för sitt arrangemang. En viktig del av sanktionen är att de tävlande täcks av RF’s försäkring. Försäkringen gäller givetvis bara tävlande som är medlemmar i föreningar anslutna till SBJJF.

På sikt kommer endast personer med medlemskap i förening ansluten till SBJJF att få delta på sanktionerade tävlingar. Alla klubbar som idag inte är medlemmar i SBJJF uppmanas att ansöka om medlemskap för att även i framtiden kunna delta på sanktionerade BJJ tävlingar.

Regler för sanktion och ansökningshandlingar hittar du här.

Om författaren

administrator